zesde dag in Goa India

Hier is het heet, zo op de middag dus ik zit weer in de koelte van het internetcafé.

Gisterenavond is er, ondanks alle maatregelen die in het boekje staan, toch een mug in geslaagd me te steken. Instant paranoia natuurlijk … Ik heb het Virga Jesse gebeld en dr Cartuyvels (de krullenbol die me voortgeholpen heeft voor Sénégal) stelde me gerust. De kans dat je hier malaria oploopt is 100 keer kleiner dan in Afrika. Nu ja, ik ben toch ongerust maar hij zei me af te wachten en alert te blijven voor koorts over 10 dagen.
[update: ik heb me laten onderzoeken en het bleek loos alarm …]

Anyway, vanmorgen ben ik een vogelreservaat per kano gaan bezoeken, het was wel avontuurlijk maar na een tijdje deed mijn zitvlak behoorlijk pijn en hadden we alle vogels gezien, tenminste die waarvan de foto’s in de Lonely Planet staan. De benamingen ken ik alweer enkel in het Engels: black shouldered kite, Indian pond heron, kingfisher (zoals de naam van het plaatselijk, lichtelijk chemisch smakend, bier), black kite, egret en mynah. Geen noemenswaardige krokodillen gezien, gelukkig maar. De bootman ving onderweg nog een paar krabben waar ik niet aan zou durven komen, zo een grote scharen hadden ze, maar hij hield ze handig onder met zijn voet waarna hij er de scharen afbrak. Arme beesten …

Eenmaal terug nodigde hij me uit in zijn huis en als ik de zaak niet kortgesloten had, zat ik daar nu nog, zo hartelijk was zijn hele familie. Toen ik er echt vandoor wou, heb ik hem uitgenodigd voor een biertje op de terugweg. Dat zag hij direct zitten en met 25 rupees voor een pint heb ik de brave man, aan de eerste kroeg die we tegenkwamen, achtergelaten. Was dat nu een slimme truk van mij of juist van hem.

Morgen denk ik een beetje uit te rusten, op mijn gemak in te pakken en nog eens gaan te kijken naar een reeks tegeltjes die ik in een galerij tegenkwam. Het is een lokaal product maar natuurlijk heel erg beïnvloed door de Portugese keramiek (veelkleurig, helder en dikwijls geometrisch).

Ik begin nu toch wel nieuwsgierig te worden naar de winterse toestanden bij ons! Het is niet te doen je dat voor te stellen in dit mooie weer hier.