zevende dag in Goa India

Dear all (het is hier tenslotte allemaal Engels en ik betrap me erop gemakkelijkheidshalve in het Engels te denken). Morgen ga ik de dag doorbrengen met luieren, all in all was het toch een vermoeiende week en als ik er zo op terug probeer te kijken, realiseer ik me niet goed wat me allemaal overkomen is: Indische tempels, katholieke basilieken in het woud, freak vlooienmarkt, de kanotocht daarstraks, de curieus opgezette kruidenplantage, het stadje zelf hier met al zijn drukte (hustling and bustling).

Er schieten me allerlei details te binnen die ik absoluut zou moeten beschrijven, zoals sommige krantenartikelen of het restaurant hierboven met piepkleine balkonnetjes. Op den duur begin ik ook vaste toestanden te zien, gelijk een stokoud madammeke met een reuzegrote uilenbril die elke dag op dezelfde plaats iedereen in de gaten houdt of honden die altijd op dezelfde plek liggen en van ver naar elkaar blaffen, precies of ze een boodschap doorgeven. Ook zag ik een eigenaardige dronkelap die hier buiten zo ongeveer dezelfde tien meter heen en weer waggelt. Ik weet eigenlijk niet of de man ziek dan wel alcoholieker is. Ik ga het eens vragen. En zo zijn er in Goa talloze details die de hele scene de moeite waard maken.

In het restaurant bespeur ik ook een pseudohippie die blonde Duitse meiden versiert. Hij ziet er echt vettig uit (een ongewassen deegsliert om het met Jan Cremer te zeggen) en arrogant tot en met totdat ik hem gisteren met de darmkolieken naar beneden zag spurten naar het WC. Ik kon het niet laten luidop te lachen.

sight from Venite

meer foto’s in jg’s galerie