derde dag in Goa India

Meanwhile in Goa, India. Vanmorgen heb ik de vlooienmarkt van Anjuna bezocht. Kopers en verkopers stromen toe uit heel de wereld om alle denkbare dingen te (ver)kopen: potheads, freaks, Engelsen, Indiërs uit de buurt van Calcutta strijken er neer voor het seizoen (november – maart, voor de monsoon begint). Ik heb een kunstig snijwerk uit palmbladeren gekocht. Het is uitklapbaar en beschilderd met figuren van Indische goden. Er zit ook een verborgen sectie in met afbeeldingen uit de Kamasutra. Niet goedkoop zelfs naar onze normen maar de artiest steekt er dagenlang werk in en als je het zo bekijkt is het bijna gratis.
Losse dingetjes: hier in het cybercafe ben ik een beetje beroemd, ik sloot gisteren mijn sessie af met de foto op mijn ligfiets. Consternatie alom …

De gps komt goed van pas om bv taxichauffeurs terug te zoeken of om de weg naar het hotel terug te vinden. Op deze manier durf ik al eens een weg nemen die niet op de kaart staat. De mensen vragen wat voor een tuig dat is en staan stomverbaasd als ik een kleine demo geef. Tegen de taxichauffeurs zeg ik dat het een “person detection system” is, kwestie dat ze geen onheuse toeren durven uithalen.

Ik heb een andere kamer, zoniet beter dan voorgaande. Daar krijg ik de temperatuur op 17 graden met de airco op “full blast”. Goed geslapen dus alhoewel het uurverschil maakt dat ik later moet gaan slapen. Mijn “bioklok” denkt dat het veel vroeger is.

De kranten zijn hier echt grappig: verslagen van verkeersongelukken vermelden de naam van de dader en slachtoffer samen met de nummerplaat en het artikel uit de wegcode dat overtreden is. Misdaad draait hier op een laag pitje: een Japanner die zonder visum gepakt is, een gsm gestolen uit een elektronicahandel, nachtlawaai van een bar …
Zo, ik ga een stukje vis eten, die hebben ze in overvloed.

fluteplayer.thumb.jpg
meer foto’s in jg’s galerie