tweede dag in Panjim, Goa India

Vandaag heb ik de stad verkend, een paar brede boulevards met palmbomen, kleine straatjes met kleurrijke huizen, winkeltjes en ondefinieerbare handeltjes plus een typische groente- en vismarkt. Alles is grotendeels in het Engels, en de mensen zijn redelijk goed verstaanbaar. Ze zijn hier erg op hun gemak, zelfs de chauffeurs (linksrijden en met veel getoeter voorbijsteken).
Nog iets curieus: om goedkeuring te laten zien schudden ze een beetje met hun hoofd van links naar rechts. Ik snapte het pas toen een politie-agent me teken deed dat alles OK was toen ik wou oversteken op een druk kruispunt. Heel grappig dat “hoofdswingen”.

Dit bericht werd geplaatst in long haul, reizen en getagd , door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].