Van Kickstarter en een vogeltje …

Kickstarter is een veelgebruikt platform op het internet waar aanstormend talent fondsen probeert te werven voor de meest uiteenlopende projecten, het een al wilder dan het ander. De meeste gaan jammerlijk ten onder maar af en toe lukt het toch en duikt er een product of dienst op, gesponsord door een grote groep deelnemers die door hun vroege steun profiteren van een lagere prijs en een primeur.

Veel mensen willen weten hoe de luchtkwaliteit in huis is en waar vroeger mijnwerkers een kanariepietje gebruikten [1], brengen een paar Denen een elektronische kanarie via Kickstarter aan de man/vrouw [2].

Het is een beetje duur maar prachtig gedesignd hebbeding met nut. Het beestje laat haar kop hangen wanneer het raam open moet en komt weer tot leven eens de lucht weer goed is. Een aanrader zonder meer.

birdie [2] / foto Luc Janssens, Antwerpen. 2023

[1] https://www.cosimo.be/onsmijnverleden/kanarie
[2] https://www.birdie.design/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.