een grappig avontuur met de politie

Vanmorgen was ik redelijk wat snelheid aan het nemen op de fiets. Normaliter stop ik altijd keurig voor het rode licht in deze scholenbuurt maar vandaag nam ik het berekend risico om er door te rijden teneinde nog op een redelijk uur op het werk te verschijnen.

Helaas, deze keer keek ik recht in de ogen van twee politiemannen in een tegenover geparkeerde camionnette. Snel reagerend wees ik naar het rode licht en maakte gelijk een beweging die moest betekenen dat het licht niet meer werkt.

Het was onmiddellijk duidelijk dat de boodschap niet goed overgekomen was. Ik maakte van de wiederweerga rechtsomkeer om de zaak mondeling te verduidelijken. De conversatie ging ongeveer als volgt:

‘Goeiemorgen, maar het licht werkt al wekenlang niet meer en de scholen zijn toch al begonnen.’

‘Aha, geen probleem, we brengen de bevoegde diensten op de hoogte maar we konden uw gebaren niet goed interpreteren. Gaf je ons nu ‘de vinger’ of wees je gewoon naar het licht?’

Algemeen gelach …

Dit bericht werd geplaatst in toestanden en getagd door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.