Telenet avonturen

Om het internet hier wat sneller te laten, dacht ik eraan, twee aansluitingen tegelijk te gebruiken. Nu hangt er een adsl-lijn aan het netwerkje hier maar de kabelinstallatie ligt er ook maar is niet actief. Een telefoontje naar Telenet deed me van verbazing van m’n stoel vallen. Het ging ongeveer zo (na een aantal keren ‘druk nu 1 voor … of 2 voor … enzovoort). ‘Commerciële dienst, met Leen’ ‘Euh, kan ik een Telenet aansluiting krijgen’ ‘Ja hoor, we hebben een actie met een gratis installatie’ ‘Euh, maar alles is al geïnstalleerd. Heeft u nog iets gratis?’ ‘Maar meneer, wat denkt ge wel, als alle klanten zo zouden beginnen!’ ‘Euh, u heeft mij niet echt overtuigd mevrouw. Goeiemiddag’.
Volgende telefoontje in de hoop iemand anders aan de lijn te krijgen. Inderdaad ja, dit ging al beter: de brave man zei vrijwel onmiddellijk dat hij de indruk had met iemand te spreken die er blijkbaar ‘iets vanaf wist’ en of ik niet beter de technische dienst zou bellen. Wat ik prompt deed met min of meer succes. Ik weet nu dat ik mijn nieuw aangeschaft doosje tegelijkertijd kan gebruiken met adsl én kabel om aldus de zogenaamde ‘throughput’ te verhogen. Nu nog een abonnement waarvoor ik toch weer naar de commerciële dienst moet.

Dit bericht werd geplaatst in cybertalk, techniek en getagd , door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.