eerste dag in Istanbul

Zondagmorgen iets na drie konden we eindelijk het vliegtuig op. Viel dat even tegen – een grotere sh-tvlucht dan dit hebben we nog nooit meegemaakt: de airco werkte niet meer en bij een temperatuur van rond de 30 graden was het moeilijk slapen; bovendien zagen de zetels eruit als een demo voor hondenkennels. Op mijn vraag of de temperatuur omlaag kon, kreeg in een enthousiast ‘yes yes thank you sir’ waarna het kwik nog meer klom en er een karretje met peperdure drankjes langskwam. Gelukkig had ik m’n voorzorgen genomen.

Sabiha Gökçen is een hypermoderne, gloednieuwe luchthaven waar we na het betalen van 10 € voor een ‘inlegvisum’ door de paspoortcontrole konden. Geen douane te zien.
Eenmaal buiten troepten de reizigers samen rond een shuttlebus naar de stad. Zelf hadden we het plan met de lijnbus naar de kaaien aan de Bosporus te rijden en vandaar de boot te nemen. Een halsbrekende rit bracht ons tot in de buurt van Haydarpasa, het monumentale station voor treinen richting Azië. Voor een prikje de boot op richting Istanbul en vandaar te voet verder langs de meest bezienswaardige gebouwen: de Hagia Sofia, de Blauwe moskee en zo verder langs de Hippodrome tot aan hotel Antique.
Haydarpasa trainstation
foto’s op Istanbul gallery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.