preambule

Luid telefoongerinkel ‘s morgens in de vroegte en nauwelijks te onderdukken paniek. Zonder visum geraak je nl Rusland, Mongolie of China niet binnen. Twee dagen voor het vertrek bleken onze paspoorten en visa verzeild geraakt in een postkantoor in Sint Joost-te-Node. Onmiddellijk de postmeester daar gebeld die zo vriendelijk wou zijn het pakje documenten met een kennis van hem mee te geven of het vooralsnog per post te bestellen. Na de man bezworen te hebben op het pakje te gaan zitten en op onze komst te wachten, direct de auto ingedoken richting Brussel. Tussen de hi-tech gebouwen op de gesloopte Marollen en – een beetje symbolisch – langs het ministerie van Buitenlandse Zaken waar uitgeprocedeerde allochtonen een verblijfsvergunning proberen te bemachtigen, krijgen we een dikke omslag toegeschoven met visa voor de drie landen. Die van China is bijzonder exotisch en zeker de mooiste. Opluchting alom en het pakken kan beginnen. Alles gaat in een rugzak aan de hand van de beste paklijst ter wereld : http://onebag.oratory.com/popups/what2take.pdf.

Dit bericht werd geplaatst in long haul, reizen en getagd , , door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].

1 gedachte op “preambule

  1. Dit is het begin van een verslag van de avonturen van Jools en mezelf begin 2000 op de Transsiberische Express van Moskou naar Peking. Jools nam notities die ik nu aan het bewerken ben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.