op naar Moskva

‘Van Moskou naar Peking per trein’ begint in Kuringen en Alken ‘s morgens vroeg om halfvijf. Twee rijkswachters met ochtendpost zijn zo vriendelijk ons mee naar Zaventem te nemen. Later zullen we ze nog tegenkomen in volle, indrukwekkende uitrusting terwijl ze patrouilleren in het luchthavengebouw: jonge gasten van het platteland in de internationale drukte van een luchthaven; ze bekijken de zaak met stoere blik en denken er het hunne van.
Tegen zeven uur gaat de morgenshuttle omhoog naar London Heathrow, de drukste luchthaven ter wereld. Tracy piloteert feilloos een Airbus 310 vluchtnummer BA 379. ‘She’s the British Airways Madonna’ met haar crew die tot grote hilariteit van het reisgezelschap met piepstemmetjes en in een schabouwelijk Frans de boordservice uiterst ‘cozy and smooth’ proberen te houden. In de ochtendspits draait Stacy telkens dezelfde rondjes over de Thames en langs de Millennium dome.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.