op naar Moskva

‘Van Moskou naar Peking per trein’ begint in Kuringen en Alken ‘s morgens vroeg om halfvijf. Twee rijkswachters met ochtendpost zijn zo vriendelijk ons mee naar Zaventem te nemen. Later zullen we ze nog tegenkomen in volle, indrukwekkende uitrusting terwijl ze patrouilleren in het luchthavengebouw: jonge gasten van het platteland in de internationale drukte van een luchthaven; ze bekijken de zaak met stoere blik en denken er het hunne van.
Tegen zeven uur gaat de morgenshuttle omhoog naar London Heathrow, de drukste luchthaven ter wereld. Tracy piloteert feilloos een Airbus 310 vluchtnummer BA 379. ‘She’s the British Airways Madonna’ met haar crew die tot grote hilariteit van het reisgezelschap met piepstemmetjes en in een schabouwelijk Frans de boordservice uiterst ‘cozy and smooth’ proberen te houden. In de ochtendspits draait Stacy telkens dezelfde rondjes over de Thames en langs de Millennium dome.

Dit bericht werd geplaatst in long haul, reizen en getagd , , door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.