Rain, rain, rain – I don’t mind. Een regenton om het weer te counteren.

De onophoudelijke regen van de laatste maanden en mijn adagio ‘probeer uit miserie toch iets positiefs naar buiten te draaien’, leverde het idee op om een regenton aan te schaffen. Dat gratis hemelwater is mooi meegenomen gezien de alsmaar stijgende waterprijs alhoewel de besparingen niet fenomenaal zijn. Een WC doortrekken bijvoorbeeld, kost 4 eurocent maar het gedacht daar zuiver drinkwater voor te gebruiken, begon me alsmaar meer en meer tegen te steken.

Een kleine rondgang langs regentonleveranciers leverde een bedroevende hoeveelheid aan – meestal donkergroene – gevaartes op, zonder enige vorm of doordachte constructie. Totdat een pientere Hollander de ELHO Pure Rain ten tonele brengt. Een beetje gezoek op het net en de vriendelijke verkopers van de bloempot webshop zetten er eentje klaar.

Praktische informatie: de regenton past op de achterbank van een middelgrote auto. Het is nodig een zogenaamde vulautomaat aan te schaffen: een slim ontwerp [GRAF] is hier te vinden (zie ook de handleiding op een van de afbeeldingen). Van de aansluiting bovenaan de ton, is de flens binnenin verwijderd. Vervolgens houden twee rubber dichtingen voor een WC-spoelbak (23x63x3)  – één aan elke kant van de wand – de verbinding stevig dicht.  Het debiet is niet bijzonder groot, er zit immers geen druk op het kraantje. Het vat is in een mum van tijd vol en loopt niet over. Het ziet er mooi uit.

Rain, rain, rain – I don’t mind. [The Beatles]

4 gedachten over “Rain, rain, rain – I don’t mind. Een regenton om het weer te counteren.

 1. aansluiting regenton op vierkante regenpijp
  Goeiedag, ik zoek achter een adres of website voor de slimme oplossing van vierkante regenpijp aftakking.

 2. Update: de regenton doet het nu al bijna twee jaar prima. Het is wel nodig elk jaar (na de winter bijvoorbeeld) groene afzetting aan de binnenkant te verwijderen. De witte kleur maakt dat veel gemakkelijker dan de donkergroene of zwarte gevallen die zowat overal te koop zijn.

  Eén nadeel misschien: eenmaal een recipiënt gevuld, vergeten we soms het kraantje dicht te draaien en dan loopt de hele ton leeg …

 3. Dag Jos,

  op zoek naar info over ‘regenautomaten’ en dan kom je hier terecht :-)
  Ben je ergens een testsite tegengekomen – er blijken verschillende uitvoeringen (en prijzen)
  te bestaan?

  Groetjes,

  Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.