Marrakech – a package at last

Dit is de eerste keer dat we met een ‘all in’ formule met vakantie gaan. Vlucht, hotel en eten in een pakket. Het is wel gemakkelijk, het enige wat je moet doen is bestellen en afrekenen bij een reisbureau.

Volgens de statistieken is Marrakech de enige stad in Marokko waar het toerisme er nog op vooruit gaat. Over het algemeen is er een sterke daling van Amerikaanse en Duitse toeristen sinds 9/11. Marokko heeft meer dan 8 miljoen overnachtingen per jaar waarvan een groot gedeelte in Marrakech alleen. Dat belooft qua drukte …

Ondertussen maak ik me een beetje ongerust over de Ramadan, die is weliswaar morgen gedaan maar er volgt klaarblijkelijk een feest gedurende drie dagen en alles is gesloten dan. We kunnen dus beter meefeesten.

Vandaag ook is Yasser Arafat begraven. Hopelijk vreet dat de stemming niet aan.

klik voor foto’s in de galerie

Dit bericht werd geplaatst in citytrip, reizen en getagd , door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.