veilig en wel in Barcelona

Ziezo, we zijn hier veilig en wel aangekomen na een vlucht zonder veel problemen. Een fait divers toch: toen het verkeer wat langzaam ging in Hannut viel me op dat de inwoners daar precies veel naar Fawlty Towers hebben gekeken, ze hebben daar nl bijna allemaal een ‘funny walk’, vooral de jongeren, een beetje zoals Neil in de Young ones ‘indertijd’.
Op het vliegtuig ook iets curieus: ik moest m’n gps afzetten van een Ryanair boy. Dat was wel gek want bv bij Lufthansa waren de stewards heel geïnteresseerd in het machientje en ook bij Virgin maken ze geen bezwaar. Wrscnlk was de kid enigszins ignorandum.
Eenmaal in Barça (zo noemen de Catalanen Barcelona) bleek het hotel waar voor z’n geld tot later op de avond … Eerst een hap gaan eten in het restaurant van de Post (Correo), formica tafels en gillende voetbalfans: simple mais convenable en we maakten gelijk kennis met de plaatselijke bevolking. Vriendelijk, geen afzetters en helemaal niet druk of zenuwachtig zoals bv soms in Italië. Dat merk je ook direct in het verkeer, dat verloopt zo ongeveer even rustig (of juist niet) zoals bij ons. Goeie punten dus …
Eenmaal onder de wol hadden we gauw door dat alle gasten langs de deur van onze kamer passeerden. Om de haverklap werden we wakker en rond een uur of drie ‘s morgens waren we zelfs hoorbaar getuige van de versierpogingen van een Catalaan en een Engelssprekend meisje. Een hele hoop flauwe truut met een zwaar Spaans accent. Vanmorgen heb ik gevraagd voor een andere kamer en dat lijkt geen probleem te zijn.
Meer later op de dag …

2 gedachten over “veilig en wel in Barcelona

 1. Hoi oudertjes!
  Veel is er dan precies nog niet veranderd in Barca :)
  Alleen het verkeer was bij ons immens druk, maar wij hebben dan ook nooit in Peking rondgelopen…
  ‘s Avonds een bus nemen kan ook altijd spektakel zijn, een beetje à la Lissabon :)
  Dikke knuffels!
  Jullie lieve, studerende dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.