maandagavond in Barça

Met de aanschaf van een moleskine notitieboekje [www.modoemodo.com] – een must op reis vanaf nu – gaat het bloggen stukken beter. Eerst een kladje en vervolgens snel intikken. In de late namiddag zijn we de Passeig de Gràcia afgewandeld, de poepsjieke buurt in de Eixample: grote boekhandels, peperdure winkels en dikke bakken van auto’s en een paar bedrukte Hollanders wegens koningin Juliana passed away.
Na een bezoekje aan een kleinere maar piekfijne boekhandel ‘La Central’ [3 cd’s gekocht Spohr, Bellini (ahum, maar het mag weer) en Shostakovich] naar l’Egipte voor tapas (eindelijk): mosseltjes in azijn, spierwitte ansjovisjes, linzen en zoete aardappelen met looksaus, overgoten met een frisse pint. Goed te doen die tapas! De l’Egipte zelf werd praktisch helemaal door dames gerund en ik had de stellige indruk met een aantal gelijkgestemde vrouwelijke geesten aan de bar te zitten [Koreaanse dykes].
In de plaatselijke kruidenhandel een pakje thee tegen de cholesterol gekocht; van de geur alleen ging m’n cholesterol al naar beneden …

Dit bericht werd geplaatst in citytrip, reizen en getagd , door Jos Gysenbergs . Bookmark de permalink .

Over Jos Gysenbergs

Gysenbergs: eerst bibliotheekwerker in een grote openbare bibliotheek en daarna systeembeheerder voor een intermediaire overheidsinstelling, bezadigd gepensioneerd - veel reizen en fotografie plus fietsen en wandelen, nu meer op de culturele toer. Bezoek deze website voor meer [hoofdzakelijk in het Nederlands]. Gysenbergs: first librarian for a large public library and then systems engineer with a governmental institution in Belgium and steadily retired - lots of travel and photography, also cycling and hiking, more into museums lately. See this website for more [mostly in Dutch].