maandagavond in Barça

Met de aanschaf van een moleskine notitieboekje [www.modoemodo.com] – een must op reis vanaf nu – gaat het bloggen stukken beter. Eerst een kladje en vervolgens snel intikken. In de late namiddag zijn we de Passeig de Gràcia afgewandeld, de poepsjieke buurt in de Eixample: grote boekhandels, peperdure winkels en dikke bakken van auto’s en een paar bedrukte Hollanders wegens koningin Juliana passed away.
Na een bezoekje aan een kleinere maar piekfijne boekhandel ‘La Central’ [3 cd’s gekocht Spohr, Bellini (ahum, maar het mag weer) en Shostakovich] naar l’Egipte voor tapas (eindelijk): mosseltjes in azijn, spierwitte ansjovisjes, linzen en zoete aardappelen met looksaus, overgoten met een frisse pint. Goed te doen die tapas! De l’Egipte zelf werd praktisch helemaal door dames gerund en ik had de stellige indruk met een aantal gelijkgestemde vrouwelijke geesten aan de bar te zitten [Koreaanse dykes].
In de plaatselijke kruidenhandel een pakje thee tegen de cholesterol gekocht; van de geur alleen ging m’n cholesterol al naar beneden …